Houd je Umbraco CMS fris en in beweging met updates | Axendo
Martijn Beumers
14-3-2018

Houd je Umbraco CMS fris en in beweging met updates

Een nieuwe website is vaak reden voor een klein feestje en trotse berichten op social media. Terecht natuurlijk! Maar dan houdt het proces niet op. Voor blijvend succes moet het Umbraco CMS, de motor van je online platform, meegaan met de laatste ontwikkelingen. Updaten dus!

Juist aan dat updaten schort het nog weleens. Lang niet alle organisaties zijn zich bewust van de meerwaarde van een regelmatige upgrade. Gemiste kans! Want als je eenmaal een verouderd CMS hebt, is herbouw van je complete online platform vaak de enige optie. En dat is meestal een prijzige en tijdsintensieve oplossing...

Een stevig online platform is geen wegwerpartikel. Zie het als een diepte-investering. Waarom om de zoveel jaar weer die oplaaiende discussie over een nieuwe website? Waarom met de beschuldigende vinger wijzen als een verouderde website geen positief effect meer sorteert? Bespaar jezelf tijd, energie én geld door je CMS én daarmee je online platform - mits nog relatief nieuw - te laten updaten door een gespecialiseerde partij zoals Axendo. Van nieuwe functionaliteiten tot het wegpoetsen van bugs. Zo blijft in ieder geval het fundament van je online platform in beweging zonder aan frisheid in te boeten.

(Data)veiligheid op peil

Updaten brengt veel voordelen met zich mee. Het houdt de veiligheid van je CMS én je gebruikers op peil. Umbraco is op dat gebied een goede keuze. Het is een zeer veilig systeem. En met de komst van versie 7.9 ook klaar voor GDPR. Maar ook hiervoor geldt: update de software regelmatig om de veiligheid op dat hoge niveau te houden. Ook digitale vijanden worden immers slimmer in hun zoektocht naar kwetsbaarheden.

Snelheidswinst en gebruiksgemak

Om jouw online platform blijvend op volle toeren te laten draaien zijn updates nodig; ze zorgen voor snelheidswinst aan de voor- en achterkant van het systeem, minder klikken, makkelijker opslaan en sneller inladen van content. Het zijn kleine aanpassingen die toch een belangrijk verschil kunnen maken voor eindgebruikers. Het credo van Umbraco is altijd al “The Friendly CMS” geweest en met elke nieuwe versie wordt het voor redacteuren weer eenvoudiger en efficiënter om in Umbraco te werken. Alleen al het afgelopen jaar zijn er diverse grotere en kleinere optimalisaties doorgevoerd om het leven van een redacteur te vergemakkelijken.

Een aantal recente vebeteringen:

Nieuw: Tours

De interactieve handleiding van Umbraco.

Vernieuwd: gebruikersbeheer

Sterk geoptimaliseerd in vorm en functie.


Nieuw: Content Templates

Pagina's aanmaken die al ingevuld zijn met een vast stramien en content.


Vernieuwd: Info tab

Alle informatie overzichtelijk bij de hand.


Blijven finetunen

Nieuwe functionaliteiten, mogelijkheden en bugfixes: je krijgt ze allemaal mee als je het CMS up-to-date houdt. Dat varieert van het verplaatsen van knoppen naar logische plekken tot compleet vernieuwde look-and-feel. Finetunen gaat altijd door. Maar je kunt het beter geleidelijk doen, dan eens in de zoveel jaar een grote upgrade uitvoeren. Scheelt uiteindelijk niet alleen in tijd, maar ook in kosten en het afbreukrisico is veel minder groot.

Vergelijk het met een nieuwe koopwoning; die laat je ook niet verouderen. Je blijft erin investeren. Wie slim is, doet hetzelfde met z’n complete online platform. Niet door veel geld te besteden aan radicale veranderingen, maar regelmatig bijsturen, bij voorkeur op basis van cijfers. Van koers veranderen door voortschrijdend inzicht.

Maar nogmaals.. de kortste klap is het (blijven) updaten van je CMS. En met Umbraco Cloud wordt dat al een héél stuk makkelijker. 

Meer weten?
Gebruik je ook Umbraco en wil je mee in onze update-cyclus? Wij bespreken de mogelijkheden graag met je.

Martijn Beumers
Algemeen directeur
[email protected]
06 11 200 209