Asset 1

Online marketingassistent

Bonc

Bonc heeft Axendo ingeschakeld voor de technische ontwikkeling van Bonc, een online marketingassistent voor ondernemers.  


Bonc

Bonc is een online marketingassistent die 24/7 bereikbaar is. Bonc is slim, makkelijk en begeleid je bij al je marketingactiviteiten als ondernemer. Deze marketingassistent helpt ondernemers met hun online zichtbaarheid. De tool plaatst zelfs ook berichten met vooraf ingeplande datum en tijdslot voor de ondernemer op Twitter, Facebook en LinkedIn terwijl ondernemers het bericht maar één keer hoeven aan te maken. Geen reclamebureau hoeft meer te worden ingeschakeld. Wil je online effectief zichtbaar zijn, maar het mag je niet te veel tijd en geld kosten, dan ben je bij Bonc aan het juiste adres. Bonc heeft een gratis versie om uit te proberen.

Een chatbot die gebruikers begeleidt

Bonc is gekoppeld aan de zakelijke Facebook, Twitter en LinkedIn-accounts van de gebruiker. Kernwoorden voor Bonc zijn gemak, snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Dat doe je door de gebruiker stap voor stap te begeleiden via een chatbot, een virtuele assistent die je door de tool heen loodst. De chatbot legt de gebruiker bijvoorbeeld uit hoe zaken binnen Bonc werken en waar welke informatie te vinden is. Bonc gaat ook verder en geeft zelfs praktische marketingadviezen speciaal gericht op de branche waarin een ondernemer opereert.

Eigen huisstijl ontwerpen

Met Bonc kan de ondernemer de eigen huisstijl toevoegen. Deze huisstijl kan vervolgens door de ondernemer worden toegevoegd aan de berichten voor social media. Vooral de optie om de foto’s te bewerken met deze huisstijl, via een sjabloon, is een pluspunt van Bonc. Zo ziet ieder bericht er professioneel uit en dat in een handomdraai. Ondernemers hebben de controle over:

 • de inhoud van het bericht
 • template
 • ontwerp
 • tekstkleur
 • lijnkleur
 • bedrijfslogo
 • formaat van het logo. 


Effectief en flexibel werken

Het product Bonc is volgens de agile scrum werkmethode ontwikkeld. Met deze effectieve en flexibele manier van werken maakt Axendo met het Bonc-team het mogelijk om op een productieve wijze constant techniek op te leveren. Dit houdt in dat je met agile scrum binnen sprints werkt. Een sprint beslaat twee weken, waardoor er binnen deze twee weken grote werkzaamheden in hapklare brokken kan worden opgedeeld en daar ontstaat het overzicht. Ook kunnen we binnen deze agile werkmethode eventuele problemen snel tackelen. Een ander voordeel van agile scrum is dat je tijdens het proces kan bijsturen. Geen beton gegoten concept dat tijdens de doorlooptijd niet flexibel is, maar juist steeds weer kan worden bijgestuurd op realistische stappen tijdens dit ontwikkelingsproces.

Inmiddels is nu een eerste versie van het product live, daarnaast ontstaan nieuwe ideeën en wordt de Bonc tool voorzien van extra functionaliteiten en mogelijkheden. Naast het Bonc-team komt er ook input van de ondernemers die de eerste lite-versie gratis gebruiken. Een optimalisatieslag zal binnenkort kunnen worden gemaakt.

Eén van de facetten waar Bonc nu op wordt doorontwikkeld is de functionaliteit om de gebruiker tips te geven over het plaatsen van berichten. Dat kunnen bijvoorbeeld tips zijn voor een ondernemer om aankomende donderdag om 9:00 uur 's ochtends een bericht te plaatsen voor optimaal bereik. De vraag hoe zet je zo effectief mogelijk online marketing in en social media in wordt hiermee beantwoord? Bonc weet namelijk dat de doelgroep van de gebruiker op dat specifieke moment het meest actief is op dit kanaal, een echte online marketingassistent dus! De online marketingassistent geeft gebruikers ook adviezen en inspiratie die helpen bij het bedenken van originele content.

Flexibel en leerzaam

Raymond Jansen, projectmanager bij Axendo en scrum master voor Bonc, vertelt dat de samenwerking met Bonc een flexibel en leerzaam traject is waar hij graag aan heeft gewerkt.

"Werken aan Bonc is gaaf. We kunnen goed meedenken door samen te kijken naar de toegevoegde waarde bepaalde functies van Bonc. We werken hierin ook echt agile samen. In de praktijk komt dat neer op het eerst bouwen van een minimale variant van een functie, een zogenaamde minimum viable product (MVP), om deze vervolgens goed door te testen. Zo werken we toe naar het bouwen van grotere, meer complexe functionaliteit."

"We hebben samen met het scrumteam keuzes gemaakt voor de richting die we opgaan."

"Het meest positieve punt aan deze samenwerking is de flexibiliteit van alle betrokkenen partijen. Er is met drie partijen aan dit project gewerkt. En we hebben samen met het scrumteam keuzes gemaakt voor de richting die we opgaan. Ik heb van de ontwikkeling van dit product geleerd dat je soms beter gewoon een begin kan maken aan een taak in plaats van plannen blijven maken. Door de agile werkmethode zie je dat het product blijft groeien en groeien. Daardoor krijg je sneller feedback en zie je wat werkt en wat niet werkt."

Bonc over Axendo

Alex Wanders, product owner van Bonc vertelt dat de samenwerking met Bonc mede door de gehanteerde werkmethode een flexibel proces was:

''Werken aan een startup vergt een dynamische omgeving. Dit is geen sinecure en Bonc is hierop geen uitzondering. Axendo weet hier behendig mee om te gaan. Door de agile werkmethode die Axendo hanteert, hebben we gaandeweg het proces kunnen bijsturen waar nodig was. Geen voorafbepaalde betongegoten concepten! Dit past perfect bij een product als Bonc! Even aanlanden op kantoor, overleggen en afstemmen is ideaal.''

Toolbox

Deze technieken gebruiken we
 • Umbraco

  Content Management Systeem

 • ASP.NET

  Hét Microsoft framework

 • Microsoft Azure

  Cloud platform

Koppelingen

Hier koppelen wij mee
 • Keycloak

  Autorisatietool

 • Facebook

  Social media platform

 • Twitter

  Social media platform

 • LinkedIn

  Social media platform

Partners

De krachtenbundeling
 • Beeldvoerders

  UX design en vormgeving

 • CSNet

  Creating Secure Networks