Asset 1

Online wegwijzer voor beter lezen en leren

Lexima

Lexima ondersteunt mensen met dyslexie en leesproblemen door het bieden van de juiste ICT-hulpmiddelen. Als expert op deze gebieden beschikt Lexima over zeer veel informatie. Om deze informatie toegankelijk te maken voor haar verschillende doelgroepen zoals ouders, leraren, maar ook werkgevers hebben wij voor Lexima een nieuwe website ontwikkeld. 


De eerste stap van het ontwikkelen van deze nieuwe website was het vaststellen welke wensen er leefden voor de nieuwe website. In enkele workshopsessies schetsten we met elkaar profielen van de gebruikers en maakten we een helder overzicht van de gebruikersbehoeften en de wensen van de medewerkers van Lexima. Met deze informatie kon Beeldvoerders aan de slag om het UX design te maken. 

De uitdaging voor deze website was om de zee aan informatie zo te structureren dat eenieder zo gemakkelijk en snel mogelijk de voor hem of haar relevante informatie voorgeschoteld krijgt. Dit hebben we gerealiseerd door duidelijke paden te creëren in de website met als beginpunt bijvoorbeeld dat je ouder, school of werkgever bent, maar je kunt ook op basis van bijvoorbeeld product of problematiek starten.  

Door het onderdeel Support een duidelijke plaats te geven op de website en een goede Veelgestelde vragen functionaliteit te ontwikkelen, waarin naast tekst ook instructiefilmpjes geplaatst kunnen worden krijgt Lexima heel wat minder telefonische vragen. Dit bespaart veel tijd.

Toolbox

Deze technieken gebruiken we
 • Umbraco

  Content Management Systeem

 • SEO Checker

  Zoekmachine optimalisatie tool

 • ASP.NET

  Hét Microsoft framework

 • Moodle

  Learning platform software

 • Phaser

  HTML5 game platform

Koppelingen

Hier koppelen we mee
 • AFAS Profit

  CRM

Partners

De krachtenbundeling
 • Beeldvoerders

  UX design en vormgeving

Online leerprogramma Bouw!

Het online interventieprogramma Bouw! is bedoeld voor leerlingen van groep 2 t/m 4 die moeite hebben met lezen. Door het speels oefenen met woordrijtjes, klanken en lettergrepen onder begeleiding van een tutor verbetert de taalvaardigheid. De voortgang wordt bijgehouden door onder andere de reactiesnelheid te meten en voortgangstoetsen. De moeilijkheidsgraad van de online oefeningen past zich aan het tempo van de leerling aan. 

Axendo ontwikkelt en beheert Bouw! met behulp van de learning platform software van Moodle. Bouw! is responsive ontwikkeld, zodat het ook goed te gebruiken is op tablets. Om de performance van Bouw! optimaal te maken hebben we gebruik gemaakt van het HTML5 game framework Phaser. Voordelen van Phaser zijn dat het programma zeer licht is en werkt op alles systemen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Flash animaties.