Asset 1
Nayiri
27-3-2019

Een kijkje in de keuken van Axendo

Een interview met front-end developer Arnold

In deze reeks met blogs geven we een kijkje in de keuken van Axendo. Hoe is het om te werken bij Axendo? In de eerste blog introduceren we onze front-end developer & umbraco consultant Arnold Visser. Scrummen? Umbraco-land? FIFA? Deze drie termen hebben één ding met elkaar gemeen: Arnold

Hoe ziet je dag bij Axendo eruit?

“Meestal ben ik ergens tussen 8 en 9 uur op kantoor. Uiteraard start ik met koffie. We starten de dag met een stand-up, rond 9 uur. Dan nemen we, in een kwartiertje, de planning voor die dag met elkaar door. 

Ik doe front-end ontwikkeling en help mee bij acquisitietaken. Hierbij kun je denken aan offertes maken, meedenken met de klant en afspraken met de klant bijwonen. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het inrichten van Umbraco-omgevingen. Daarmee bepaal je hoe het CMS in elkaar zit voor de klant. Ik koppel de vormgeving aan de techniek van bijvoorbeeld een website. Ik probeer mijn werk tot twee verschillende klanten per dag te limiteren."

"Om de dag goed af te sluiten spelen we vaak

nog even een potje FIFA.”

"Tussendoor fungeer ik als vliegende keep. Ik beantwoord vragen van collega’s door even bij elkaar langs te lopen of via Skype. Verder beantwoord ik vragen van klanten. Daarnaast moeten er tussendoor altijd nog wat mailtjes worden beantwoord. Ik houd verder ook graag in de gaten wat er allemaal speelt in Umbraco-land. Zo ziet mijn dag er wel zo’n beetje uit. Om de dag goed af te sluiten spelen we vaak nog even een potje FIFA.” 

Een stand-up in de ochtend, jullie werken dus op basis van scrum?

“Klopt. Bij een stand-up vertelt iedereen zijn planning voor de dag en waar we mogelijk tegenaan lopen. Die Agile werkwijze werkt voor ons erg goed voor projecten. Als je goed wilt scrummen moet je dat samendoen met de klant. Het idee van scrum is namelijk dat je flexibel kan werken. Tijdens het ontwikkelproces kom je erachter dat bijvoorbeeld iets niet werkt. Met de agile methode kun je van dat idee afstappen en doorgaan met hetgeen waarvan je ziet dat wel werkt.”

Wat maakt je werk leuk?

“Wat ik persoonlijk erg leuk vind is onze klanten adviseren hoe we hun online strategie, webapp of online platform naar een hoger niveau kunnen tillen. Ook kijk ik graag wat Axendo in huis heeft om de online communicatie te verbeteren. Bijvoorbeeld door de inzet van een chatbot, of een andere oplossing waar de klant nog niet aan heeft gedacht. Ook haal ik er veel voldoening uit om processen binnen een website of app te optimaliseren om conversie te verhogen. Ik ben trots op recente projecten die we hebben gedaan, zoals de ontwikkeling van een chatbot en een systeem om digitaal aanvragen te doen. Dit zijn complexe projecten waarbij je op technisch vlak uitdaging hebt.”

Wat maakt Axendo anders dan een ander digitaal bureau?

“Je kan jezelf zijn bij Axendo. We zijn een hecht team, met veel inhoudelijke technische kennis. We gaan geen uitdaging uit de weg. Je wordt makkelijk in het team opgenomen. We zijn een klein team waar echt een informele sfeer heerst. Geen enkele dag is hier hetzelfde. Het kan soms enorm chaotisch zijn of juist rustig. Maar iedereen kan gewoon zijn werk doen zonder dat je de hele tijd in de gaten gehouden wordt. We lunchen met elkaar en na de lunch gaat de XBOX aan of je sluit aan bij een groepje collega’s voor een wandeling. Dat is gewoon een vaste activiteit hier op kantoor.

En Axendo is flexibel. Bedenk je bijvoorbeeld in de ochtend dat je geen meetings hebt en je wel thuis zou willen werken, dan is er niemand die zegt dat je naar kantoor moet komen. Ook daarin werken we agile.”

"Je kan jezelf zijn bij Axendo"

Wil je meer te weten komen over Axendo? Vraag het Arnold!

[email protected]o.nl
033 432 30 38

Word jij de nieuwe front-end collega van Arnold?

Wil jij, net als Arnold, niets liever dan gave online oplossingen ontwikkelen? Ben jij de beste in je vak en wil je verder ontwikkelen, maar vind je plezier in je werk minstens zo belangrijk? Solliciteer dan op de vacature voor front-end developer!

Functie: Front-end developer
Kennisgebieden: HTML, CSS, Javascript, BEM, Gulp/NPM
Werklocatie: Leusden
Uren: 40 uur (of minder in overleg)
Werkervaring: 2+ jaar
 

Bekijk de vacature