Asset 1

Umbraco update

Kenmerkend voor Umbraco is dat het altijd in beweging is. Zeer regelmatig vindt er een Umbraco update plaats. De afgelopen jaren zijn er heel wat verschillende versies van Umbraco ontwikkeld. Iedere versie kende daarnaast weer veranderingen. Soms was er sprake van een mayor en soms van een minor Umbraco update. Umbraco is open source. Dat houdt in dat veel ontwikkelaars meehelpen om dit online platform steeds verder te perfectioneren. Umbraco 7 is de meest recente versie en heeft al heel wat updates achter de rug.

Iedere Umbraco update en welke veranderingen dit met zich meebracht, kun je volgen op de website van Umbraco. Onlangs is de nieuwste update gelanceerd, Umbraco 7.6.6 Dit is niet echt een update om direct opgewonden van te raken. Het gaat hier vooral om wat bug fixing en algemene prestatie verbeteringen. Aangezien Umbraco 7.7 waarin 8 nieuwe features zullen worden gepresenteerd, ook al in aantocht is, kun je een upgrade naar 7.66 ook gerust overslaan. Ondertussen is ook de ontwikkeling van versie 8.0 in volle gang.

Waar moet je op letten bij een Umbraco update?

Wanneer je gaat upgraden moet je met een aantal dingen rekening houden. Zorg er altijd voor dat je zowel een back-up hebt gemaakt van de bestanden van je website als ook van de database. Mocht er tijdens het upgraden iets fout gaan dan kun je altijd weer terug naar de vorige update waarvan je zeker weet dat die goed werkt. Wanneer je verandert van versie, dus bijvoorbeeld van 6 naar 7, moet je eerst even checken of de verschillende packages die je gebruikt ook compatible zijn voor de nieuwe versie. Op de download pagina vind je alle details. Met Umbraco Cloud heb je het een stuk eenvoudiger. Wanneer je gebruik maakt van deze hostingservice, worden upgrades namelijk automatisch uitgevoerd. Dat scheelt je een hoop moeite.