Asset 1

Download Umbraco

Het content management systeem van Umbraco is open source en voor iedereen toegankelijk. Dit betekent dat een download van Umbraco eenvoudig is te realiseren. Het is bovendien helemaal gratis. Wanneer je naar de website van deze organisatie uit Denemarken gaat, dan vind je de download Umbraco link op deze pagina
De meest eenvoudige en aanbevolen manier om met Umbraco aan de slag te gaan is het te downloaden met de Microsoft Web Platform Installer. Net als ieder ander programma van Microsoft dat je van het internet download, wordt er een klein bestandje op je computer opgeslagen wat je vervolgens moet uitvoeren. Het is nu nog slechts een kwestie van geduld tot het programma op je computer is geïnstalleerd. Wanneer dit proces is voltooid, kun je aan de slag.

Download Umbraco handmatig

Ook is het mogelijk om Umbraco handmatig te downloaden en te installeren. In dat geval moet je naar de our.umbraco.org website. Hier kun je klikken op de link naar de laatste Umbraco versie en je download kan beginnen. Wanneer je voor het eerst Umbraco gaat gebruiken is het natuurlijk aan te raden om de meest recente editie te gaan gebruiken. Op deze pagina vind je echter ook een link naar alle overige beschikbare versies. Je ziet hier een hele lijst die terugloopt van Umbraco 7.6.6 tot aan versie 4.11.
Dit is vooral handig voor iemand die toch liever gebruik maakt van een oudere versie, bijvoorbeeld omdat hij deze perfect onder de knie heeft, en geen boodschap heeft aan nieuwe toevoegingen die weer nieuwe vaardigheden vereisen. Daarnaast is het mogelijk dat er problemen ontstaan bij het handmatig upgraden van een oudere naar een nieuwere versie waardoor de gebruiker besluit om terug te keren naar de oudere versie.