Asset 1

e-Learning platform

Dat je met Umbraco heel goed een e-learning platform kunt bouwen, bewijst Axendo. Dit internetbureau uit Leusden is dan ook gespecialiseerd in het maken van slimme platformen. "Doordacht, betrouwbaar, geïntegreerd en future-ready", zo vat Axendo het zelf samen. Voor Lexima, een organisatie die scholen helpt bij dyslectie, ontwikkelden zij een e-platform. Lexima heeft dankzij dit leerplatform nu de mogelijkheid om online trainingen aan te bieden.

Breed en veelzijdig e-learning platform

Het e-platform is zo ingericht dat er eenvoudig nieuwe cursussen kunnen worden aangemaakt. Ook kunnen docenten lesinhoud toevoegen door middel van bijvoorbeeld een pdf. De makers hebben ervoor gezorgd dat wanneer een cursist inlogt op het platform deze alleen toegang krijgt tot de cursussen waar hij of zij voor staat ingeschreven. Het resultaat is een veelzijdig e-learning platform met een breed aanbod van cursussen. Maar ook een e-platform dat rekening houdt met de individuele cursist, waardoor deze optimaal in zijn behoeften kan worden voorzien.

Het platform biedt ook voor de docent tal van mogelijkheden. Een speciaal ontworpen rapportagemodule zorgt er bijvoorbeeld voor dat precies kan worden bijgehouden wanneer een cursist die is ingelogd, een les of activiteit heeft voltooid. Dankzij de module is het voor docenten mogelijk om te zien welke vorderingen de cursist maakt en hoe het is gesteld met de leerprestaties.
Omdat Lexima al gebruik maakte van een klantbeheersysteem, heeft Axendo een slimme koppeling met Umbraco ontwikkeld. Cursisten kunnen daardoor eenvoudig een abonnement of cursus kopen via de webshop. Slechts deze eindinformatie wordt doorgestuurd naar Umbraco terwijl de complete registratie van cursisten / klanten binnen in het klantbeheersysteem plaatsvindt.

Umbraco e-platform

Umbraco zelf staat niet alleen bekend om zijn veelzijdige content management systeem, het steekt ook veel tijd en energie in trainingen. Via Umbraco tv kun je een hele serie door Umbraco geproduceerde training video's bekijken. Deze zijn bestemd voor iedereen die het meeste uit zijn Umbraco omgeving wil halen. Umbraco TV is het e-platform bij uitstek dat je helpt om van een 'zero een Umbraco hero' te worden. De eenvoudig te volgen online video's en het geschreven studiemateriaal brengen je de fundamentele kennis bij die nodig is om een mooie website te bouwen met Umbraco. De videolessen zijn gemaakt door Umbraco HQ zelf. Je krijgt de informatie dus uit handen van de personen die aan de wieg stonden van dit populaire cms.

Speciaal voor webontwikkelaars biedt Umbraco ook professionele trainingen. Dat gebeurt offline op locatie, maar er is ook een e-learning platform gecreëerd voor het volgen van online trainingen. Het moet ertoe leiden dat developers hun kennis van Umbraco verder verdiepen. Voor deze trainingen kun je punten halen. Heb je genoeg punten verzameld dan wordt je beloond met een certificaat. Dankzij dit soort trainingen zijn er overal ter wereld Umbraco Certified Professionals en Umbraco Certified Masters te vinden.

Dit heeft ook gevolgen voor internetbureaus die met Umbraco werken. Bureaus die beschikken over veel gecertificeerde medewerkers zijn als geen ander in staat om complexe websites te bouwen voor bedrijven en instellingen. Umbraco HQ, het moederbedrijf uit Denemarken, heeft oog voor de kwaliteit van dergelijke bureaus en beloont dit met een Certified Gold Partnership. Tijdens het jaarlijkse Umbraco congres Codegarden 2017 ontving Axendo deze prestigieuze onderscheiding. Het betekent dat Axendo bewezen heeft over diepgaande kennis van Umbraco te beschikken en perfect op de hoogte te zijn van de nieuwste mogelijkheden. Bovendien is het Certified Gold Partnership een bevestiging dat een bureau een ruim aantal gecertificeerde ontwikkelaars in dienst heeft. Het ontwikkelen van grootschalige gebruiksvriendelijke webplatformen is bij Axendo dan ook in goede handen.