Asset 1

Online video platform

Video's vormen een steeds belangrijke bron van informatie. Ook voor internet marketeers is video een steeds belangrijker wapen. Naar verwachting zal in 2018 meer dan 75 % van het consumenten internetverkeer uit video bestaan. Beweren dat je gebruik moet maken van een online video platform is dan ook net zo iets als een open deur intrappen. Youtube is zonder twijfel het meest bekende platform. Met 1 biljoen unieke gebruikers per dag is het bovendien verreweg het grootste online video platform ter wereld. Je kunt rustig stellen dat Youtube van zeer grote invloed is op de huidige populariteit van de video.

Youtube, Facebook en Vimeo zijn prima kanalen om een business te promoten met informatieve of grappige video's. Toch is het lastiger dan je denkt om het videopubliek te boeien. Het aanbod op deze platforms is zo groot, dat je van goede huize moet komen om op te vallen. De hedendaagse videokijker is inmiddels zo gewend aan het fenomeen video dat hij vaak binnen 30 seconden al weer genoeg gezien heeft. Daarnaast is de kans groot dat in het rijtje aanbevolen video's, filmpjes of advertenties opduiken van de concurrent.

Een eigen online video platform 

Voor ondernemers is het de moeite waard om eens na te gaan wat de voordelen zijn van een eigen online video platform. Met een OVP ben je de baas over je eigen videocontent. Je hebt veel meer vrijheid in de presentatie en bezoekers worden niet direct afgeleid door video's en reclames van de concurrentie. Bezoekers kun je met andere woorden langer vasthouden op je website. Ze zullen dan ook eerder geneigd zijn om een aantal van de aanwezige video's te bekijken. Als die video's naar meer smaken, is de kans groot dat een bezoeker regelmatig zal terugkomen op je website. Daarmee is de eerste stap naar een toekomstige klantenrelatie gezet.