Asset 1

Umbraco Cloud

Geen compromissen als het gaat om de hosting van jouw Umbraco platform. Wij bieden cloud hosting op basis van Umbraco as a Service (UaaS) met Microsoft Azure als fundament.


Umbraco biedt nu ook de mogelijkheid om je Umbraco omgeving te hosten in de Cloud. Dit heeft heel veel voordelen zoals bijvoorbeeld geautomatiseerde upgrades, ongelimiteerde opslag en dataverkeer en gratis gebruik van Baselines, ContentFlows en Forms. 

Wat is cloud hosting?

Een cloud bestaat uit meerdere servers die aan elkaar zijn gekoppeld tot een cluster. Van dit cluster kun je een gedeelte huren. Dit gedeelte wordt een virtuele server of VPS (Virtual Private Server) genoemd. Het gedrag van de VPS is exact hetzelfde als dat van een 'normale' server.

Je Umbraco omgeving hosten in de cloud heeft een aantal voordelen ten opzichte van de omgeving hosten op een losse server. De virtuele cloud server is geen fysieke server en kan dus eenvoudig en nagenoeg onbeperkt worden uitgebreid qua processor, geheugen en harde schijfruimte. Een ander groot voordeel is dat de opslag centraal geregeld is. Dit zorgt ervoor dat de bestanden veiliger en sneller worden beheerd. Mocht de virtuele server door hardwarefouten defect raken, dan is dit ook snel weer te herstellen. Met Umbraco Cloud host je je Umbraco omgeving met behulp van het gerenommeerde Microsoft Azure cloud-computing platform. 

Cloud hosting wint in een hoog tempo aan populariteit. Dit komt mede door de flexibiliteit, maar zeker ook doordat een server in de cloud vele malen voordeliger is dan een eigen fysieke server op locatie of in een datacentrum.  

Wat is continuous delivery?

Continuous delivery is een ontwikkelmethode die gericht is op ideeën zo snel en efficiënt mogelijk in productie te krijgen. Hierdoor kunnen businessaannames snel bij de klant worden gevalideerd om zo op een kortcyclische wijze een product vorm te geven. Dit in tegenstelling tot het tot in de details uitwerken van een product en dit vervolgens in zijn totaliteit gaan uitwerken. Het voordeel van continuous delivery ligt dus in het feit dat je een product geleidelijk ontwikkelt en input zoals ervaringen van bijvoorbeeld klanten en/of medewerkers snel kan omzetten in een verbeterde versie van het product. Hiervoor is het belangrijk dat een deployment zo min mogelijk voeten in de aarde heeft. Door het versimpelde deploymentproces van Umbraco Cloud wordt continuous delivery optimaal ondersteund.

De voordelen van Umbraco Cloud

  • Hoge mate van beschikbaarheid
  • Geautomatiseerde Umbraco upgrades
  • Gebruik van Baselines, ContentFlows en Forms
  • Veilig, robuust en schaalbaar
  • Geen onverwachte kosten
  • Datacenter staat in Nederland
  • Geoptimaliseerd voor continuous delivery

Onze ervaring met Umbraco Cloud