Asset 1

Umbraco forms

Een online contactformulier is een belangrijk onderdeel van je website. Je biedt je bezoekers een eenvoudige manier om contact met je op te nemen. Vooral als je een business runt, is het contact met de klant van het grootste belang. Ook kan het gebruik van een contactformulier een handig middel zijn om nieuwe klanten te trekken. Je kunt het inzetten om het e-mailadres van je bezoekers (klanten) te verkrijgen. Trakteer je bezoeker op bijvoorbeeld exclusieve informatie, een presentje in de vorm van een e-boek, of een exclusieve korting in ruil voor hun e-mail adres.

Een contactformulier kan ook heel handig zijn om je klanten een vraag te laten stellen, of een review te schrijven etc. Maar ook om hun adresgegevens en dergelijke in te vullen bij de registratie op je website. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Onder de naam Umbraco forms gaat er een creatieve wereld voor je open als het gaat om formulieren maken. Je kunt Umbraco forms apart aanschaffen als een package maar het wordt gratis geleverd wanneer je gebruik maakt van Umbraco Cloud. Ook als je dit 14 dagen wilt uitproberen kun je naar hartenlust experimenteren met deze contactformulieren van Umbraco.

Is het ingewikkeld om met deze formulieren te werken? Nee, het is juist super eenvoudig. Volgens Umbraco zelf duurt het minder dan 15 minuten om te leren hoe je van Umbraco Forms gebruik kunt maken. Wanneer je eenmaal met de formulieren aan de slag gaat zul je al snel merken dat het veel mogelijkheden biedt. De formulieren zijn niet alleen responsive, ze zijn ook dynamisch. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de bezoeker alleen een bepaald veld te tonen wanneer het antwoord op een vraag met ja werd beantwoord.