Asset 1

Umbraco hosting

Umbraco is een gratis open source content management systeem dat zowel prima geschikt is voor een eenvoudig blog als voor een grote complexe website. Wanneer je ervoor hebt gekozen om je website te (laten) bouwen met Umbraco CMS, dan zul je op zoek moeten naar Umbraco hosting. Deze server staat in principe dag in dag uit aan. Hostingbedrijven garanderen meestal een 99,9 % uptime. Daarmee dekken zij zich in voor het geval dat de server even uit de lucht mocht zijn.

Naast webhosting is er ook 'shared hosting', deel je de server met andere gebruikers (websites). In de praktijk betekent dit wanneer er op één server 20 websites draaien, er gemiddeld 5 % van de rekenkracht, geheugen en ruimte van deze server voor jouw website is bestemd.

Umbraco hosting in de cloud

Een relatief nieuwe manier van hosting vindt plaats in de cloud. In dit geval is er sprake van meerdere servers die aan elkaar zijn gekoppeld. Samen vormen ze een cluster. Je huurt een gedeelte van zo'n cluster. (Virtual Private Server) Cloudhosting heeft een aantal voordelen. In tegenstelling tot een fysieke server kan de virtuele cloud server vrijwel onbeperkt worden uitgebreid qua processor, geheugen en ruimte. Websites met heel veel bezoekers maken meestal gebruikt van een VPS.