Asset 1

Umbraco plugins

Umbraco plugins zijn de kers op de taart van een Umbraco omgeving. Op het Umbraco platform kun je allerlei soorten plugins vinden. Veel van deze extensies zijn gratis te downloaden. Het feit dat er zoveel plugins beschikbaar zijn, is een direct gevolg van de actieve community van Umbraco. Zij zijn niet alleen continu bezig om het CMS te verbeteren, ook ontwikkelen leden van deze gemeenschap tools die de mogelijkheden van Umbraco nog verder uitbreiden.

Welke Umbraco plugins moet je gebruiken?

Eigenlijk is het ondoenlijk om een lijst te maken van Umbraco plugins die je absoluut moet hebben. Umbraco is op zichzelf al een uitgebreid content management systeem waar prima mee te werken valt. Toch kunnen deze extensies een extra dimensie aan je website geven. Echter het kenmerk van plugins is nu juist dat zij bij uitstek zijn gebaseerd op individuele voorkeuren en behoeften. Wat past het beste bij jouw site? Voor een online webwinkel bijvoorbeeld is het noodzakelijk om een plugin voor e-commerce te installeren. Naast betaalde opties kun je daarbij ook gebruik maken van de gratis e-commerce plugin Merchello. 

Umbraco plugins van algemeen nut

Zijn er ook plugins die voor iedereen van nut kunnen zijn? Laten we er een paar uitpikken.

  • Language packs maken het mogelijk om Umbraco in je eigen taal te gebruiken.
  • FamFamFam Icons is een populaire plugin die een hele set iconen levert waarmee je je website kunt opvrolijken.
  • SEO Metadata for Umbraco maakt het eenvoudig om metatags en metatekst toe te voegen. Bovendien zie je direct hoe jouw pagina zal worden getoond in de zoekresultaten.
  • Page Comments Plugin stelt bezoekers in staat om commentaar te geven, terwijl de privacy van persoonlijke gegevens is gewaarborgd.