Eelco Duinsbergen
26-4-2017

Slimme online leeromgeving

Voor Lexima hebben wij een online leeromgeving ontwikkeld. Met dit veelzijdige leerplatform maakt Lexima de stap naar het aanbieden van online trainingen.

Binnen de omgeving kunnen cursussen worden aangemaakt en kan er bijvoorbeeld per cursus bepaalde content van een les worden toegevoegd in de vorm van tekst, pdf-bestanden en SCORM-content. Als cursisten inloggen op hun account, hebben zij alleen toegang tot die cursussen waar zij als cursist op zijn ingeschreven. Zo kan de Lexima online leeromgeving als een veelzijdig en breed gevuld platform fungeren en tegelijkertijd toegespitst zijn op datgene wat de individuele cursist nodig heeft. 

Rapportage

Als een cursist is ingelogd en een activiteit / les voltooit, dan wordt dit bijgehouden in de rapportagemodule van het platform. Aan de hand van deze module is het mogelijk om te zien hoe ver een cursist is gevorderd en wat zijn leerprestaties zijn. Als er in een SCORM-compliant auteurstool scores worden bijgehouden, dan zullen ook deze worden getoond in een overzichtelijke cijferlijst.

Koppeling AFAS Profit

Door Axendo is ook een slimme koppeling tussen het klantbeheersysteem AFAS Profit & Outsite van Lexima en Umbraco ontwikkeld. Met deze koppeling is het mogelijk om cursisten een abonnement of cursus te laten afnemen via de webshop. Vervolgens wordt deze informatie automatisch doorgestuurd naar Umbraco waardoor de volledige registratie van gebruikers binnen de al bestaande Profit omgeving blijft en niet dubbel plaatsvindt.