Asset 1

Maak een online platform van je website

Je website omtoveren tot een platform waarop van alles gebeurt. Dat is de uitdaging voor iedereen die een website maakt. Een website die niet alleen bestaat uit teksten en foto's maar een fascinerend multimedia spektakel. Een platform ook waarin er volop mogelijkheden zijn voor interactie met de bezoekers. Of je nu een professionele ontwikkelaar of een enthousiaste beginner bent die nog maar net in de wondere wereld van Umbraco is gestapt, een website maken met 'het meest gebruiksvriendelijke CMS ter wereld" is een waar feest. Wat is eigenlijk het geheim van Umbraco?

Hoewel je er natuurlijk ook een eenvoudige homepage mee kunt maken, is het populaire content management systeem Umbraco vooral heel geschikt voor een veelzijdige platform website. Wist je dat de website van Microsoft is gebouwd met Umbraco? Niet zo vreemd hoor, hoewel Umbraco onafhankelijk werkt, is het nauw verbonden met Microsoft vanwege het feit dat het gebaseerd is op het .NET Framework van het bedrijf uit de Silicone Valley. Maar het is nu eenmaal een feit dat grote 'Fortune 500 bedrijven' een platform of website hebben laten maken met behulp van Umbraco. Ook grote organisaties in Nederland laten hun website bouwen door internetbureaus die gespecialiseerd zijn in het maken van online platformen met Umbraco.

Waarom kiezen veel grote organisaties eigenlijk voor Umbraco? Dit komt omdat Umbraco veel meer is dan opgekrikte blogsoftware. Het is een volwaardig CMS waar je zowel websites als applicaties mee kunt bouwen. Het stelt je in staat om een flexibel, dynamisch en meertalig platform te creëren. Ook kun je eenvoudig een koppeling maken met andere systemen zoals ERP en CRM. Voor de redacteur is het bovendien makkelijk om programma's als Microsoft Word of Exel te integreren.